Symposiums

Met veel passie organiseer ik symposiums voor de bouw. Ruim 80 bezoekers bezochten het Symposium Vastgoedonderhoud in Gouda met onderwerpen zoals:

  • Resultaatgericht Samenwerken (RGS)
  • De aannemer als marketeer!
  • Hoe kom ik in de initiatie fase aan tafel

Met de gastsprekers Jan Willem van Alphenaar Key-note spreker over social media in de bouw, Hans van der Krogt, directeur Smits Vastgoedzorg  over RGS

Symposium BIM, beheer en onderhoud

Waarom BIM? Building Information Modelling

Als we naar de totale kosten van een gebouw kijken, gaat 2% naar het ontwerp, 23% naar de bouw en 75% naar beheer en onderhoud. Reden genoeg dus om informatie vanaf het begin tot het eind aan elkaar over te dragen; van een bouwtekening in Revit en een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) in O-Prognose naar een uitvoeringsbegroting met scenario’s in ALERT.

Visie en praktijk

Samen met CAD&Company, Plandatis en Centric een Symposium rond BIM en Beheer & Onderhoud in Houten.

De bezoekers kregen in drie presentaties een helder beeld van de mogelijkheden in de praktijk door de samenwerking van de IT-leveranciers. Naast de praktijkcase was er ruimte voor trends, toekomstvisie en klantervaringen.

Het is al weer het derde jaar dat ik symposiums organiseer rond vastgoedonderhoud. Ik wil zo laten zien dat niet alleen bouwbedrijven maar ook leveranciers moeten samenwerken. De symposiums gaan vooral over thema’s als ketenintegratie, RGS (resultaatgericht samenwerken), transparantie, communicatie, informatieoverdracht en ontzorgen: actuele thema’s in de sector.